RSS Новости:

Божићна посланица Епископа браничевског, 2023
Часопис „Саборност“ у категорији истакнутих националних часописа: М52
Најновији број часописа „Саборност“ XVII (2023)
Промоција издаваштва на 66. Међународном београдском сајму књига, 2023.
Друга књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Прва књига Сабраних дела м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања у помен м. Јована (Зизијуласа)
Зборник предавања м. Јована (Зизијуласа) са симпосиона у Пожаревцу
Други Свето­николајевски дани у част и сећање на Митрополита пергамског г. Јована (Зизијуласа)
У продаји је ЧЕТВРТО КОЛО сабраних дела о. Георгија Флоровског

Презентација је израђена
са благословом Његовог преосвештенства Епископа пожаревачко-браничевског
Г. Игнатија

Пријава на e-mail листу (?)

3.3.2020. | Култура » Сајмови

ОПК добитник Специјалне награде 26. међународног Новосадског сајма књига

Одбор за просвету и културу Епархије браничевске ове године обележава четврт века издавачке делатности, тачније – 25 година од издавања првог броја епархијског часописа „Саборност“ као првог издавачког подухвата Епархије браничевске у том периоду.

Часопис је својом дугом традицијом прерастао у водећи научни часопис националног значаја и као такав се тренутно налази на листи Министарства просвете, културе и технолошког развоја Републике Србије у категорији М51.

Одабиром аутора и наслова уређивачки тим Часописа је од почетка стремио да заинтересованој теолошкој јавности из ризнице Црквеног Предања изнедри одговоре на нове изазове и дилеме које се постављају пред савременим човеком. Временом су се, у издавачкој делатности ОПК, поред Часописа издвојиле и посебне едиције: Савремено богословље, ПриручнициФилозофско-теолошка библиотека, Архива Епархије браничевске, Наши епископи,  Вечност у времену

Пратећи своју издавачку оријентацију, Одбор за просвету и културе Епархије браничевске је 2015. године, уз обилну подршку Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Републике Србије отпочео са пројектом превођења и сабирања објављених и необјављених дела протојереја Георгија Флоровског.

Специјална награда новосадског сајма књига

Одбор за просвету и културу је прославу овогодишњег јубилеја започео самосталним излагањем на 26. међународном Новосадском сајму књига (3–9 марта 2020. г.). Иако је по први пут презентован сајамској публици у Новом Саду, наш рад није прошао неопажено. Наиме, жири за доделу награда међународног Новосадског сајма књига је препознао значај конкретног пројекта објављивања Сабраних дела о. Георгија Флоровског на српском језику и доделио је Одбору за просвету и културу Специјалну награду сајма. Тиме је дао печат и целокупном досадашњем 25-огодишњем раду свих чланова и сарадника Одбора за просвету и културу Епархије браничевске, али и подстрек њиховим даљим напорима.

Повезане вести:

Специјална награда новосадског сајма књига